Hrušky s ghí recept
Přepuštěné máslo je pro vaření mnohem lepší volbou než klasické máslo, protože ho lze zahřát na vysokou teplotu. Ghí má navíc protizánětlivé účinky a zlepšuje zažívání. V kombinaci s podzimním ovocem je skvělou svačinou nebo snídaní do chladných dní.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 lžíce vlašských nebo lískových ořechů
- 1 hruška
- 4 lžičky přepuštěného másla (ghí)
- ½ lžičky mleté skořice
- 2 pšetky mletého kardamomu
- 2 lžičky čekankového sirupu nebo medu
Způsob přípravy
Ořechy nasekáme nahrubo. Hrušku umyjeme, osušíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky.
V hrnci rozehřejeme ghí, přidáme hrušku, ořechy, snížíme teplotu a za občasného míchání dvě minuty povaříme. Ovoce dochutíme skořicí, kardamomem a sirupem nebo medem.
Hrušky podáváme teplé.