Hruškový kompot recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření50 minPočet porcí8 porcí

Pochutnat si v zimě na hruškovém kompotu ovoněném skořicí a hřebíčkem, je slast. Kdo je fanouškem tohoto ovoce, má nejvyšší čas připravit si zásobu kompotů na zimu. S nástupem podzimu totiž vrcholí sezóna hrušek.
(celý recept)

Pochutnat si v zimě na hruškovém kompotu ovoněném skořicí a hřebíčkem, je slast. Kdo je fanouškem tohoto ovoce, má nejvyšší čas připravit si zásobu kompotů na zimu. S nástupem podzimu totiž vrcholí se...

Ingredience receptu

  • 1 kg hrušek
  • 350 ml vody
  • 150 g krupicového cukru
  • 3 hřebíčky
  • 2 kousky celé skořice
  • špetka namleté vanilky


Způsob přípravy

Hrušky umyjeme, oloupeme a zbavíme jadřinců. Do hrnce nalijeme 350 ml vody, přidáme oloupané slupky i jádra, hřebíčky, skořice a přivedeme k varu. Směs povaříme 10 minut a v mezičase si nakrájíme hrušky na středně velká sousta.

Po uplynutí času vodu slijeme, slupky i jádra vyhodíme a tekutinu opět vrátíme do hrnce. Přidáme nakrájené hrušky, cukr a namletou vanilku (kdo nemá lusk, může použít vanilkový cukr).

Budoucí kompot přivedeme k varu a necháme asi 5 minut probublávat. Pak ho zchladíme a naléváme do sterilních, uzavíratelných sklenic. Sklenice zavařujeme při teplotě 90°C, a to půl hodiny.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hruškový kompot recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hruškový kompot .
Nebo hledejte podobné podle části názvu hruškový kompot .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hruškový kompot


×