Hruškový koláč z tvarohového těsta recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí10 porcí

Hruškový koláč z tvarohového těsta je vláčný a jemný. Jeden z oblíbených podzimních moučníků.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 5 zralých hrušek
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 250 g jemného polotučného tvarohu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry
  • 200 g cukru krupice
  • 3 lžíce mléka
  • 2 vejce
  • 150 ml oleje
  • 100 g mandlí


Způsob přípravy

Hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky. Pokapeme je citronovou šťávou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Ušleháme tvaroh s mlékem, vejci a cukrem. Pak postupně přidáváme olej, citronovou kůru a mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva. Důkladně umícháme hladké těsto.

Formu na koláč vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto do něj rozprostřeme, poklademe je hruškami a posypeme nasekanými mandlemi. V předehřáté troubě koláč upečeme dozlatova. Na konci pečení zapíchneme do těsta špejli, a pokud ji vytáhneme čistou, máme upečeno.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hruškový koláč z tvarohového těsta recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu hruškový koláč tvarohového těsta .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hruškový koláč z tvarohového těsta

Kde najít informace



×