Hrnkové houskové knedlíky recept
Houskové knedlíky patří k české kuchyni. Můžeme si je připravit mnoha způsoby.
(celý recept)
Ingredience receptu
- pravé máslo
- 2 ks vajíčka
- 0,5 kávové lžičky sůl
- 1 a 1/2 hrnku mouka - hrubá
- 1 a 1/2 ks pečiva (např.houska, rohlík)
- 1 kávová lžička prášek do pečiva
- 1 a 1/2 hrnku mléko - polotučné
Způsob přípravy
Vezmeme si hrnky (4) a důkladně je vytřeme máslem. Do mísy si nalijeme polotučné mléko a přidáme dva žloutky. Osolíme. Metličkou vyšleháme. Přidáme prášek do pečiva.
Na prkénku si rozkrájíme pečivo na kostičky a vysypeme do mísy. Vše zamícháme. Bílky vyšleháme do tuha a po troškách vmícháme do těsta.
Těsto nandáme do hrnků. (do 3/4) Hrnky vložíme do mikrovlné trouby. Vaříme cca 9 minut.(700 W)
Knedlíky můžeme vařit i na sporáku v hrnci. Vezmeme si pařák a vložíme do hrnce. Nandáme hrnky s těstem a zalijeme částečně hrnky vodou. Zakryjeme hrnec a vaříme cca 25 minut.
Vytáhneme, propíchneme špejlí a servírujeme s omáčkou a masem. Dobrou chuť.