Hrnková bublanina recept
Hrnková bublanina je jednoduchý a rychlý koláč. Použít můžeme jak čerstvé ovoce, tak mražené nebo kompotované.
Ingredience receptu
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 vejce
- 1/2 hrnku olivového oleje
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- třešně, jahody, ostružiny apod.
- moučkový cukr
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme mléko, olej a vanilkový extrakt.
Pořádně vše promícháme a nakonec postupně přidáváme mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva. Hotové těsto rozprostřeme do olejem vymazané a moukou vysypané formy.
Na povrch těsta rozložíme ovoce a v předehřáté troubě pečeme bublaninu dozlatova. Ke konci pečení vyzkoušíme špejlí, jestli je všude propečená. Hotový moučník lehce posypeme moučkovým cukrem.