Sdílet:

Hrnková bublanina recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí10 porcí

Hrnková bublanina je jednoduchý a rychlý koláč. Použít můžeme jak čerstvé ovoce, tak mražené nebo kompotované.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • třešně, jahody, ostružiny apod.
  • moučkový cukr


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme mléko, olej a vanilkový extrakt.

Pořádně vše promícháme a nakonec postupně přidáváme mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva. Hotové těsto rozprostřeme do olejem vymazané a moukou vysypané formy.

Na povrch těsta rozložíme ovoce a v předehřáté troubě pečeme bublaninu dozlatova. Ke konci pečení vyzkoušíme špejlí, jestli je všude propečená. Hotový moučník lehce posypeme moučkovým cukrem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hrnková bublanina recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hrnková bublanina.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hrnková bublanina .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hrnková bublanina

Kde najít informace



×