Hrníčková buchta bez vajec recept
Hrníčková buchta bez vajec je tak jednoduchá, že ji dokáže upéct úplně každý. A rozhodně za to upečení stojí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek vlažného mléka
- 3/4 hrnku cukru krupice
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 6 lžic olivového oleje
- 3 1/2 lžíce kakaa
- 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. V míse smícháme cukr, mouku, prášek do pečiva a kakao. Po důkladném promíchání přidáváme postupně olej, vlažné mléko a vanilku.
Formu na buchtu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Do takto připravené formy rozprostřeme těsto a v předehřáté troubě pečeme přibližně 10 až 15 minut. Špejli píchneme doprostřed buchty a když ji vytáhneme čistou, je buchta upečená.