Hrášková polévka recept
Hrášková polévka je velmi jednoduchá na přípravu, a když použijete čerstvý hrášek místo mraženého, polévka bude o něco sladší a o něco přitažlivější pro děti. Hrášková polévka a její recept jsme pro vás připravili a je k přečtení níže.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 1/2 litru vody
- sůl
- 20 dkg vyloupaného mladého hrášku
- 8 dkg kořenové zeleniny (mrkev, petržel, kedluben)
- 4 dkg cibule
- 10 dkg brambor
- 4 dkg tuku
- 4 dkg hladké mouky
- mletý pepř
- 1 lžička červené papriky
Způsob přípravy
Do vařící vody hodíme očištěné hrachové lusky, potom vodu scedíme, dáme do ní vyloupaný hrášek, očištěnou, nakrájenou zeleninu, celou cibuli a spolu vaříme.
K napůl uvařené zelenině přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory. Z tuku a mouky upražíme růžovou jíšku, přidáme papriku, zamícháme a dáme do polévky. Vaříme, až je všechno měkké.
Naposled přidáme mletý pepř a sůl, vybereme cibuli, prolisujeme ji a dáme znovu do polévky. Do hotové polévky zavaříme krupicové noky.