Sdílet:

Hrášková polévka recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Hrášková polévka je velmi jednoduchá na přípravu, a když použijete čerstvý hrášek místo mraženého, polévka bude o něco sladší a o něco přitažlivější pro děti. Hrášková polévka a její recept jsme pro vás připravili a je k přečtení níže.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 1/2 litru vody
  • sůl
  • 20 dkg vyloupaného mladého hrášku
  • 8 dkg kořenové zeleniny (mrkev, petržel, kedluben)
  • 4 dkg cibule
  • 10 dkg brambor
  • 4 dkg tuku
  • 4 dkg hladké mouky
  • mletý pepř
  • 1 lžička červené papriky


Způsob přípravy

Do vařící vody hodíme očištěné hrachové lusky, potom vodu scedíme, dáme do ní vyloupaný hrášek, očištěnou, nakrájenou zeleninu, celou cibuli a spolu vaříme.

K napůl uvařené zelenině přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory. Z tuku a mouky upražíme růžovou jíšku, přidáme papriku, zamícháme a dáme do polévky. Vaříme, až je všechno měkké.

Naposled přidáme mletý pepř a sůl, vybereme cibuli, prolisujeme ji a dáme znovu do polévky. Do hotové polévky zavaříme krupicové noky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hrášková polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hrášková polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hrášková polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hrášková polévka

Kde najít informace



×