Hrachová kaše ze žlutého hrachu recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Hrachová kaše ze žlutého hrachu je zdravé jídlo plné bílkovin, vápníku a vitamínu B. S vařenými vejci, s uzeným masem nebo s kvalitní uzeninou to je pochoutka.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g půleného hrachu
  • 80 ml smetany
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • 4 kuličky černého pepře
  • 1 malý bobkový list
  • 4 kuličky nového koření
  • 3 vepřového sádla


Způsob přípravy

Hrách si přes noc namočíme do studené vody. Během této doby několikrát vodu vyměníme. Druhý den v hrnci na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou polovinu cibule a utřený česnek.

Nyní do hrnce přidáme hrách, zalijeme ho horkou vodou tak, aby byl ponořený, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a vaříme vše tak dlouho, až hrách úplně změkne.

Pak z hrnce odstraníme bobkový list a nové koření a hrách rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou kaši. Do kaše přidáme smetanu, promícháme a prohřejeme ji. Nakonec kaši podle chuti osolíme.

Na sádle dozlatova osmahneme zbylou cibuli nakrájenou nadrobno. Hrachovou kaši na talíři před podáváním přelijeme trochou sádla s osmaženou cibulkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hrachová kaše ze žlutého hrachu recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu hrachová kaše žlutého hrachu .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hrachová kaše ze žlutého hrachu

Kde najít informace



×