Hovězí roláda se špenátem pečená v troubě recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí6 porcí

Hovězí roláda se špenátem pečená v troubě s bramborovou kaší přelitou výpekem, to je velká pochoutka.

Ingredience receptu

  • 900 g hovězí kýty
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 250 g mraženého špenátu
  • 120 g plátkového sýra
  • 100 ml smetany
  • 200 ml masového vývaru
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce mléka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Na lžíci oleje osmahneme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme k ní špenát, mléko, utřený česnek, špetku soli a pepře a podusíme asi 10 minut. Pak necháme špenát vychladnout. Troubu si předehřejeme na 220 stupňů.

Vejce rozšleháme se smetanou, špetkou soli a s polovinou másla a na pánvi usmažíme omeletu. Z masa připravíme velký plát, zlehka ho naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme.

Na maso položíme plátky sýra, pak omeletu a na ní rozetřeme špenát. Okraje masa asi 2 cm necháme čisté. Maso srolujeme do rolády a převážeme potravinářskou nití.

Roládu položíme do pekáče vymazaného oleje a zprudka ji opečeme ze všech stran. Pak teplotu trouby snížíme na 180 stupňů, roládu podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka.

Po upečení vyjmeme z pekáče roládu, výpek zahustíme moukou , přidáme zbylé máslo a krátce povaříme do zhoustnutí.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí roláda se špenátem pečená v troubě recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí roláda špenátem pečená troubě .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí roláda se špenátem pečená v troubě


×