Hovězí roláda se špenátem pečená v troubě recept
Hovězí roláda se špenátem pečená v troubě s bramborovou kaší přelitou výpekem, to je velká pochoutka.
Ingredience receptu
- 900 g hovězí kýty
- 2 vejce
- 1 cibule
- 250 g mraženého špenátu
- 120 g plátkového sýra
- 100 ml smetany
- 200 ml masového vývaru
- 1 stroužek česneku
- 4 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce mléka
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Na lžíci oleje osmahneme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme k ní špenát, mléko, utřený česnek, špetku soli a pepře a podusíme asi 10 minut. Pak necháme špenát vychladnout. Troubu si předehřejeme na 220 stupňů.
Vejce rozšleháme se smetanou, špetkou soli a s polovinou másla a na pánvi usmažíme omeletu. Z masa připravíme velký plát, zlehka ho naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme.
Na maso položíme plátky sýra, pak omeletu a na ní rozetřeme špenát. Okraje masa asi 2 cm necháme čisté. Maso srolujeme do rolády a převážeme potravinářskou nití.
Roládu položíme do pekáče vymazaného oleje a zprudka ji opečeme ze všech stran. Pak teplotu trouby snížíme na 180 stupňů, roládu podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka.
Po upečení vyjmeme z pekáče roládu, výpek zahustíme moukou , přidáme zbylé máslo a krátce povaříme do zhoustnutí.