Hovězí perkelt recept
Hovězí perkelt můžete mít s chlebem, rýží, nebo s noky. Je to na vás.
Ingredience receptu
- 500 g hovězího masa (plec, kližka)
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 2 zelené papriky
- 3 cherry rajčata
- 500 ml vývaru
- mletý kmín
- sůl
- mletý pepř
- zelená petrželka
- olivový olej
Způsob přípravy
V hrnci na oleji podusíme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme maso nakrájené na kostičky, mletou papriku, kmín a pepř a za stálého míchání necháme maso ze všech stran zhnědnout.
Nyní k masu přidáme na proužky nakrájenou zelenou papriku, rajčata překrojená na polovinu, špetku soli a pepře. Promícháme a zalijeme vývarem.
Přivedeme k varu a necháme maso zvolna dusit asi 90 minut, pak ho zkontrolujeme, je-li měkké. Pokud ne, dusíme dál, až je maso hotové. Ke konci dušení přidáme nasekanou zelenou petrželku a dochutíme solí a pepřem podle chuti.