Hovězí perkelt recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření150 minPočet porcí4 porce

Hovězí perkelt můžete mít s chlebem, rýží, nebo s noky. Je to na vás.

Ingredience receptu

  • 500 g hovězího masa (plec, kližka)
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 zelené papriky
  • 3 cherry rajčata
  • 500 ml vývaru
  • mletý kmín
  • sůl
  • mletý pepř
  • zelená petrželka
  • olivový olej


Způsob přípravy

V hrnci na oleji podusíme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme maso nakrájené na kostičky, mletou papriku, kmín a pepř a za stálého míchání necháme maso ze všech stran zhnědnout.

Nyní k masu přidáme na proužky nakrájenou zelenou papriku, rajčata překrojená na polovinu, špetku soli a pepře. Promícháme a zalijeme vývarem.

Přivedeme k varu a necháme maso zvolna dusit asi 90 minut, pak ho zkontrolujeme, je-li měkké. Pokud ne, dusíme dál, až je maso hotové. Ke konci dušení přidáme nasekanou zelenou petrželku a dochutíme solí a pepřem podle chuti.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí perkelt recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí perkelt .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí perkelt


×