Hovězí kližka na česneku recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření230 minPočet porcí4 porce

Kližka je šťavnatá, jedná se o druh předního hovězího masa a hodí se k pomalému dušení a pečení. Výborný je z ní například guláš, skvěle chutná na houbách, ale také na česneku.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g hovězí kližky
  • 2 větší cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 50 g sádla
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • sůl
  • mletý pepř


Způsob přípravy

Maso zbavíme blan, umyjeme ho, osušíme, osolíme a opepříme.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ve větším hrnci, který lze použít i pro zapékání v troubě, rozehřejeme sádlo a maso na něm zprudka opečeme ze všech stran. Jakmile se zatáhne, vyjmeme ho a odložíme stranou.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, přidáme ji do výpeku a orestujeme dohněda. Po chvilce k ní přidáme prolisovaný česnek. Do hrnce nalijeme 500 ml vody, promícháme a do hrnce vrátíme maso.

Hrnec s masem vložíme do trouby předehřáté na 160°C a maso pečeme přibližně 3 hodiny, dokud nezměkne.

Během doby pečení maso několikrát otočíme. Když je hotové, hrnec vyjmeme z trouby, maso vyndáme a odložíme stranou. Hrnec vrátíme na plotnu, šťávu vyvaříme na tuk, který zaprášíme hladkou moukou a směs asi minutu opékáme. Jíšku zalijeme 400 ml vody, omáčku promícháme.

Omáčku necháme provařit, dokud nezhoustne. Trvá to přibližně 20 minut. Pak do ní vrátíme maso, lehce ho prohřejeme a můžeme servírovat. Jako příloha se skvěle hodí bramborový knedlík a dušený špenát nebo fazolky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí kližka na česneku recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí kližka na česneku.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí kližka česneku .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí kližka na česneku

Kde najít informace



×