Houskový knedlík vařený v páře recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí8 porcí

Houskový knedlík vařený v páře je snadný recept, který zvládne i začínající kuchařka. I když příprava trvá delší dobu kvůli kynutí, samotný proces vaření je opravdu jednoduchý. Tento pokrm je klasickým zástupcem české kuchyně a skvěle se hodí jako příloha k mnoha jídlům.

Ingredience receptu

  • 0.5 lžiček sůl
  • 1 ks vejce
  • 2.50 dl mléko
  • 2 ks houska
  • 30 g droždí
  • 250 g hrubá mouka
  • 250 g polohrubá mouka


Způsob přípravy

Ve velké míse nebo pekárně smícháme všechny ingredience kromě nakrájených housek. Necháme směs asi 45 minut v teple kynout. Poté přidáme kostky housek a důkladně prohněteme. Těsto na knedlíky necháme kynout dalších 15 minut. Následně rozdělíme těsto na dvě části, vytvarujeme šišky a necháme je naposledy kynout ještě 15 minut.

Nejprve si vezmeme velký hrnec a nalijeme do něj asi 3 cm vody. Uprostřed umístíme menší hrnec s vodou, na něj položíme pařáček na vaření knedlíků a pokryjeme ho plátěnou utěrkou. Hrnec zakryjeme poklicí a necháme vodu vařit. Knedlíky umístíme na utěrku, přikryjeme poklicí a vaříme je v páře po dobu 35 minut.

Tyto knedlíky z housky, vařené v páře, jsou tak lehké, že se při krájení v knedlíkovém kráječi snadno deformují. Já je krájím pomocí nitě.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Houskový knedlík vařený v páře recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Podobné recepty jako Houskový knedlík vařený v páře

Masová nádivka s chutí exotiky
Pečené bramborové pyré
Řízky z brambor
Bramborové knedlíky s cibulkou ze tří surovin
Domácí kuskus
Burgerové bulky


×