Houby zapečené s pórkem recept
Houby zapečené s pórkem si můžeme připravit místo klasické smaženice. Nejlepší je směs čerstvých lesních hub ale v nouzi můžeme stejně použít žampiony.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g hub
- 1 citron
- 3 velké pórky
- 60 g strouhaného parmezánu
- 1 bílý smetanový jogurt
- 100 ml suchého bílého vína
- 1 malý bobkový list
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- špetka tymiánu
- hrubá strouhanka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Ve vyšší pánvi podusíme nakrájené houby s nakrájeným pórkem a bobkovým listem v trošce vody, do které jsme přidali lžičku citronové šťávy. Když jsou houby měkké, odstraníme bobkový list.
Do zapékací misky přendáme houbovou směs, přidáme jogurt, víno, tymián, pepř a špetku soli. Vše důkladně promícháme, posypeme strouhaným sýrem a nakonec trochou strouhanky.
Misku vložíme do předehřáté trouby a zapékáme, až povrch zezlátne. Jako přílohu můžeme přidat vařené brambory nebo kousek čerstvého pečiva.