Houby zapečené s pórkem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Houby zapečené s pórkem si můžeme připravit místo klasické smaženice. Nejlepší je směs čerstvých lesních hub ale v nouzi můžeme stejně použít žampiony.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g hub
  • 1 citron
  • 3 velké pórky
  • 60 g strouhaného parmezánu
  • 1 bílý smetanový jogurt
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1 malý bobkový list
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • špetka tymiánu
  • hrubá strouhanka


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Ve vyšší pánvi podusíme nakrájené houby s nakrájeným pórkem a bobkovým listem v trošce vody, do které jsme přidali lžičku citronové šťávy. Když jsou houby měkké, odstraníme bobkový list.

Do zapékací misky přendáme houbovou směs, přidáme jogurt, víno, tymián, pepř a špetku soli. Vše důkladně promícháme, posypeme strouhaným sýrem a nakonec trochou strouhanky.

Misku vložíme do předehřáté trouby a zapékáme, až povrch zezlátne. Jako přílohu můžeme přidat vařené brambory nebo kousek čerstvého pečiva.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Houby zapečené s pórkem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Houby zapečené s pórkem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu houby zapečené pórkem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Houby zapečené s pórkem

Kde najít informace



×