Houbové lečo s paprikou recept
Houbové lečo s paprikou je jedna z variant na klasické lečo z rajčat a paprik. Máte-li čerstvé houby, klidně je použijte. My jsme lečo připravili ze žampionů.
Ingredience receptu
- 3 papriky
- 4 rajčata
- 8 až 10 žampionů
- 50 g anglické slaniny
- 1 malá cibule
- sůl
- pepř
- olivový olej
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme je a nakrájíme na kousky. Papriky zbavíme jader a nakrájíme je na proužky, žampiony očistíme a nakrájíme je na tenké plátky.
Na drobné kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme ve vysoké pánvi na trošce oleje, přidáme jemně nasekanou cibulku a když zesklovatí, přidáme do pánve houby, rajčata a papriky.
Okořeníme špetkou pepře a soli a vše dusíme zakryté pokličkou do měkka. Podle potřeby můžeme lehce podlít vodou nebo vývarem. Petrželku přidáme až do hotového leča.