Houbové knedlíčky recept
Sezónní houby lze přidat i do těsta na knedlíky. Skvěle chutnají například ke zvěřině i guláši, ale také jen samotné, přelité rozpuštěným máslem smíchaným s nasekanou petrželkou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g hub
- 1 cibule
- 3 vejce
- 4 housky
- 100 g másla
- hrst čerstvé petrželky
- 50 g strouhanky
- ½ lžičky strouhané citronové kůry
- trochu mouky
- špetka mletého muškátového oříšku
- mléko pro namočení housek
- sůl
Způsob přípravy
Houby i cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno nebo rozmixujeme. Na pánvi rozehřejeme 30 g másla, přidáme nasekanou petrželku, houby, cibuli a dusíme asi 15 minut. Pak odstavíme stranou.
Housky nakrájíme na kostičky, zakapeme mlékem a necháme chvíli nasáknout. Pak je vymačkáme, pokapeme rozpuštěným máslem a rozšlehanými vejci. Do směsi přidáme podušené houby, sůl, muškátový oříšek, citronovou kůra a vše důkladně prohněteme. Pokud bude těsto příliš tekuté, přidáme trochu mouky a strouhanky.
Hotové těsto necháme chvíli odpočinout a pak z něj tvarujeme kulaté knedlíky. Ty vkládáme do vroucí osolené vody a v přikryté nádobě vaříme přibližně 10 minut.
Knedlíky podáváme k masu nebo jen samotné, posypané strouhaným sýrem.