Houbové knedlíčky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí8 porcí

Sezónní houby lze přidat i do těsta na knedlíky. Skvěle chutnají například ke zvěřině i guláši, ale také jen samotné, přelité rozpuštěným máslem smíchaným s nasekanou petrželkou.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g hub
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • 4 housky
  • 100 g másla
  • hrst čerstvé petrželky
  • 50 g strouhanky
  • ½ lžičky strouhané citronové kůry
  • trochu mouky
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • mléko pro namočení housek
  • sůl


Způsob přípravy

Houby i cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno nebo rozmixujeme. Na pánvi rozehřejeme 30 g másla, přidáme nasekanou petrželku, houby, cibuli a dusíme asi 15 minut. Pak odstavíme stranou.

Housky nakrájíme na kostičky, zakapeme mlékem a necháme chvíli nasáknout. Pak je vymačkáme, pokapeme rozpuštěným máslem a rozšlehanými vejci. Do směsi přidáme podušené houby, sůl, muškátový oříšek, citronovou kůra a vše důkladně prohněteme. Pokud bude těsto příliš tekuté, přidáme trochu mouky a strouhanky.

Hotové těsto necháme chvíli odpočinout a pak z něj tvarujeme kulaté knedlíky. Ty vkládáme do vroucí osolené vody a v přikryté nádobě vaříme přibližně 10 minut.

Knedlíky podáváme k masu nebo jen samotné, posypané strouhaným sýrem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Houbové knedlíčky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Houbové knedlíčky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu houbové knedlíčky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Houbové knedlíčky

Kde najít informace



×