Houbová smaženice s vejci recept
Houbová smaženice s vejci je nejoblíbenější jídlo z čerstvých hub, když zrovna rostou. Připravené za pár okamžiků, voňavé lesem a prázdninami.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g čerstvých hub
- 1 cibule
- 5 vajec
- olivový olej
- mletý černý pepř
- kmín
- mořská sůl
Způsob přípravy
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Nasypeme je do horké vody a krátce povaříme.
Na vyšší pánvi na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku až zesklovatí. Přidáme předvařené houby, špetku kmínu a mletého pepře, a za stálého míchání smažíme až houby změknou.
Vejce v misce důkladně rozšleháme a do usmažených hub nalijeme. Promícháme je s houbami a necháme vejce srazit. Pak odstavíme pánev z plotny, podle chuti jídlo osolíme a případně dokořeníme.
Houbovou smaženici hned podáváme, nejlépe s čerstvým pečivem nebo opečenou topinkou. Fotografie: Facebook.com