Houbová polévka se smetanou recept
Houbová polévka se smetanou voní podzimem. Nejlepší je z čerstvých hub.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 malá cibule
- 450 g čerstvých lesních hub
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 ml smetany
- 2 brambory
- sůl
- mletý černý pepř
- zelená petržel
- vývar
Způsob přípravy
V hrnci na oleji krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné a na menší kusy nakrájené houby. Za stálého míchání je restujeme asi 20 minut do měkka.
Nyní třetinu hub přendáme na talíř a ke zbylým přidáme nakrájené brambory. Vše zalijeme vývarem a vaříme až brambory změknou. Všechno v hrnci pak rozmixujeme do hladkého krému.
Podle chuti polévku okořeníme pepřem a solí, vrátíme do ní zbylé houby nakrájené na malé kousky. Přidáme smetanu a už jen necháme projít varem. Nakonec do polévky nasypeme lžíci nadrobno nasekané petrželky.