Hořčičná omáčka recept
Hořčičná omáčka se hodí například k vařené zelenině. Nebo také k bramborovým nokům či vařeným bramborám. Je lehce pikantní a dodá jídlu svěží chuť.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 800 ml masového vývaru
- 2 lžíce celozrnné hořčice
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 100 ml smetany
- mletý černý pepř
- sůl
- hladká mouka
- med
Způsob přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji ji pak osmahneme až zesklovatí. Přidáme lžíci mouky a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.
Nyní vše zalijeme vývarem, přidáme obě hořčice, špetku soli a pepře. Promícháme, přivedeme k varu a vaříme zvolna asi půl hodiny.
Nakonec přilijeme smetanu a ještě můžeme přidat mouku rozmíchanou ve vývaru, nebo jen samotný vývar, abychom dostali potřebnou hustotu omáčky. Povaříme už jen krátce. Podle potřeby dochutíme omáčku medem, solí či pepřem.