Hořčičná omáčka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Hořčičná omáčka se hodí například k vařené zelenině. Nebo také k bramborovým nokům či vařeným bramborám. Je lehce pikantní a dodá jídlu svěží chuť.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 800 ml masového vývaru
  • 2 lžíce celozrnné hořčice
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 100 ml smetany
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • hladká mouka
  • med


Způsob přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji ji pak osmahneme až zesklovatí. Přidáme lžíci mouky a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.

Nyní vše zalijeme vývarem, přidáme obě hořčice, špetku soli a pepře. Promícháme, přivedeme k varu a vaříme zvolna asi půl hodiny.

Nakonec přilijeme smetanu a ještě můžeme přidat mouku rozmíchanou ve vývaru, nebo jen samotný vývar, abychom dostali potřebnou hustotu omáčky. Povaříme už jen krátce. Podle potřeby dochutíme omáčku medem, solí či pepřem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hořčičná omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hořčičná omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hořčičná omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hořčičná omáčka


×