Holandský řízek bez lepku recept
Holandský řízek bez lepku si může dopřát i ten, kdo lepek nesnáší. Je to jednoduché. K němu můžeme podávat brambory vařené nebo možná bramborovou kaši.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g vepřového masa
- 2 vejce
- 200 g tvrdého sýra
- 1 lžíce hořčice
- 150 ml mléka
- sůl
- mletý černý pepř
- kukuřičná strouhanka
- bezlepková mouka
- olej na smažení
Způsob přípravy
Maso umeleme, přidáme k němu 1 vejce, špetku soli a pepře, nastrouhaný sýr a hořčici. Přidáme nakonec i mléko, jen tolik, abychom umíchali hladké, husté těsto.
Z těsta vytvoříme řízky, ty pak obalíme v bezlepkové mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec v kukuřičné strouhance. V rozpáleném oleji holandské řízky osmažíme z obou stran dozlatova.