Holandská omáčka lehká recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Chřest by byl bez holandské omáčky jen polovičatý, protože tahle světlá omáčka je k tomuto druhu zeleniny prostě bezkonkurenční. Připravit se dá hned několika způsoby a v tomto receptu naleznete trochu netradiční, odlehčený postup jak na ni.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 30 g másla (nejlepší je máslo s jogurtem)
  • ½ citronu
  • 3 vaječné žloutky
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • ½ čajové lžičky plnotučné nebo dijonské hořčice
  • 150 g bílého jogurtu (méně tučného)
  • sůl
  • bílý pepř


Způsob přípravy

K přípravě omáčky budeme potřebovat trochu více nádobí, ale tím se nenecháme odradit. V menším hrnci rozehřejeme máslo a odložíme ho stranou. Do poloviny velkého hrnce nalijeme vodu a postavíme ho na plotnu. Vodu zahřejeme tak, aby se z ní kouřilo, ale aby nevřela.

Na hrnec s vodou posadíme kovovou mísu nebo menší hrnec, a to tak, aby se voda nedotýkala dna. Pokud je třeba, trochu vody ulijeme. Do nádoby rozklepneme žloutky, přidáme hořčici, vývar a směs prošleháváme metličkou, dokud omáčka nezhoustne. Ve výsledku by měla být krémová a světlá.

Nyní do ní budeme opět za stálého míchání a pěkně pomaličku přidávat jogurt ohřátý na pokojovou teplotu, a pak rozpuštěné máslo. Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, krátce prošleháme a ihned podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Holandská omáčka lehká recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Holandská omáčka lehká.
Nebo hledejte podobné podle části názvu holandská omáčka lehká .
Hledat podobné recepty na internetu jako Holandská omáčka lehká


×