Sdílet:

Holandská omáčka recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření10 minPočet porcí4 porce

Holandská omáčka patří k pilířům francouzské kuchyně a hodí se zejména k rybám a mořským plodům, někdy také k zelenině.
(celý recept)

Holandská omáčka patří k pilířům francouzské kuchyně a hodí se zejména k rybám a mořským plodům, někdy také k zelenině....

Ingredience receptu

  • 1 dl mléka
  • 2 dl vývaru z kostí
  • 4 žloutky
  • 4 dkg másla
  • sůl
  • citronová šťáva


Způsob přípravy

Do hrnku nalijeme mléko, vývar z kostí, přidáme žloutky a máslo a metličkou na sníh šleháme nad parou až do zhoustnutí. Když zhoustne, přidáme sůl, přikápneme citronovou šťávu a zamícháme.

Podáváme k různému masu a k rybám nebo k zelenině.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Holandská omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Holandská omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu holandská omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Holandská omáčka


×