Hermelínová pomazánka recept
Hermelínová pomazánka s pečeným česnekem a s jarní cibulkou je pikantní a hlavně strašně jednoduchá. Ať už ji namažete na topinky, slané krekry nebo na plátky čerstvého pečiva.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hermelíny
- 2 lučiny
- 8 stroužků česneku
- 1 jarní cibulka
- mořská sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Česnek oloupeme, hermelín rozkrojíme na poloviny a oboje krátce zapečeme v troubě. Když je sýr tekutý a česnek začíná zlátnout, vyjmeme z trouby a tyčovým mixérem všechno rozmixujeme na hladkou kaši. Pak přidáme lučinu, špetku soli a pepře a na tenké kroužky nakrájenou jarní cibulku.
Všechno důkladně promícháme a uložíme na hodinu do ledničky. Pak už je pomazánka připravená k použití.