Hašé se žampiony recept
Hašé se žampiony je obměna klasického francouzského hašé. Hodí se i jiné houby a použít můžeme i pečené maso.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 žampionů
- 1 tvrdá houska
- 300 g vařeného vepřového masa
- 1 cibule
- 100 ml mléka
- 1 vejce
- 1 lžíce másla
- vývar nebo voda
- sůl
- mletý pepř
Způsob přípravy
Housku namočíme na hodinu do mléka. Pak ji vymačkáme a umeleme společně s vařeným masem. Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené žampiony, umleté vepřové maso a žloutek. Promícháme, přidáme špetku soli a pepře a lehce podlijeme vývarem.
Pak vše krátce dusíme až houby změknou, podle chuti ještě okořeníme, kdo má rád hořčici, může ji lžičku přidat. Podáváme většinou s bramborem.