Halušky se zelím recept
Halušky se zelím jsou jednoduché jídlo, kterým se zavděčíte asi každému. Tentokrát jsou bez brynzy, zato s pikantním kysaným zelím.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 350 g kysaného zelí
- 600 g brambor
- 200 g polohrubé mouky
- 180 g slaniny
- špetka soli
- špetka mletého černého pepře
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Slaninu nakrájíme nadrobno, nasypeme do vyšší pánve a rozškvaříme ji na trošce rostlinného oleje. Přidáme pokrájené kysané zelí a promícháme. Směs trochu osolíme a opepříme a dusíme za občasného míchání čtvrt hodiny.
Brambory oloupeme, nastrouháme na struhadle, trochu přisolíme a promícháme je důkladně s polohrubou moukou.
Ve větším kastrole přivedeme vodu k varu a přes cedník bramborové těsto do vroucí vody protlačujeme . Ve vodě halušky opatrně promícháme a jakmile vyplavou na hladinu, scedíme je do mísy.
V míse halušky smícháme s podušeným zelím a slaninou a podáváme horké.