Guláš z vepřového masa recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí2 porce

Guláš z vepřového masa podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, s rýží, nebo jen s čerstvým chlebem. Maso je jemné, měkké a rozplývá se na jazyku.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g vepřové plece
  • 2 cibule
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 10 g mleté papriky
  • mletý černý pepř
  • kmín
  • sušená majoránka
  • sádlo
  • hladká mouka
  • masový vývar


Způsob přípravy

Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle až zesklovatí. Pak přidáme mletou papriku a ještě chvíli společně ji s cibulí osmažíme.

Nyní přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a za stálého míchání ho opečeme ze všech stran. K masu přidáme rajčatový protlak, špetku soli, pepře a kmínu, a znovu vše produsíme.

Když má maso s omáčkou tu správnou gulášovou barvu, zalijeme vše vývarem tak, aby bylo maso jen částečně ponořené. Přidáme majoránku a maso zvolna dusíme za občasného podlévání vývarem do měkka. Nakonec necháme omáčku téměř vydusit, přidáme lžíci hladké mouky, promícháme, osmahneme a znovu zalijeme trochou vývaru.

Přivedeme k varu, povaříme ještě 15 minut a během této doby podle chuti dokořeníme guláš kořením a solí.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Guláš z vepřového masa recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Guláš z vepřového masa .
Nebo hledejte podobné podle části názvu guláš vepřového masa .
Hledat podobné recepty na internetu jako Guláš z vepřového masa

Kde najít informace



×