Guláš z brambor s opečenými chlebovými krustičkami recept
Guláš z brambor, který můžeme servírovat doprostřed stolu, u kterého sedí plno nedočkavých strávníků. Jako kdysi dávno. Všichni pohromadě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 ks slepičí bujón
- 1 ks hovězí bujón
- 1 – 2 dl polotučného mléka
- 4 – 5 stroužky česneku
- 1 ks červená kapie
- 1 ks žlutá paprika
- 1 ks bílá paprika
- čerstvé máslo
- brambory
- 1 – 2 ks kuchyňská cibule - červené
- sůl
- černý pepř – mletý
- kari koření
- drcený kmín
- slunečnicový olej
- červená paprika – sladká
- chilli koření
- pažitka
Způsob přípravy
Na trochu oleji si osmahneme pokrájenou červenou cibuli a papriky.
Vmícháme oškrábané a rozkrájené brambory. Dolijeme vodu, uvařenou ve varné konvici.
Osolíme, opepříme, přidáme kari koření a drcený kmín. Podle chuti dáme chilli koření a sladkou červenou papriku. Pro docílení intenzivní chuti vhodíme slepičí a hovězí bujón.
Vaříme. Na závěr přilijeme trochu mléka a nastříháme pažitku. Na pánvi si rozpustíme čerstvé máslo, prolisujeme stroužky česneku a orestujeme kousky chleba. Hotový guláš ozdobíme chlebovými krustičkami a můžeme servírovat. Dobrou chuť.