Guláš z brambor s opečenými chlebovými krustičkami recept

Monika K.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Guláš z brambor, který můžeme servírovat doprostřed stolu, u kterého sedí plno nedočkavých strávníků. Jako kdysi dávno. Všichni pohromadě.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 ks slepičí bujón
  • 1 ks hovězí bujón
  • 1 – 2 dl polotučného mléka
  • 4 – 5 stroužky česneku
  • 1 ks červená kapie
  • 1 ks žlutá paprika
  • 1 ks bílá paprika
  • čerstvé máslo
  • brambory
  • 1 – 2 ks kuchyňská cibule - červené
  • sůl
  • černý pepř – mletý
  • kari koření
  • drcený kmín
  • slunečnicový olej
  • červená paprika – sladká
  • chilli koření
  • pažitka


Způsob přípravy

Na trochu oleji si osmahneme pokrájenou červenou cibuli a papriky.

Vmícháme oškrábané a rozkrájené brambory. Dolijeme vodu, uvařenou ve varné konvici.

Osolíme, opepříme, přidáme kari koření a drcený kmín. Podle chuti dáme chilli koření a sladkou červenou papriku. Pro docílení intenzivní chuti vhodíme slepičí a hovězí bujón.

Vaříme. Na závěr přilijeme trochu mléka a nastříháme pažitku. Na pánvi si rozpustíme čerstvé máslo, prolisujeme stroužky česneku a orestujeme kousky chleba. Hotový guláš ozdobíme chlebovými krustičkami a můžeme servírovat. Dobrou chuť.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Guláš z brambor s opečenými chlebovými krustičkami recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu guláš brambor opečenými chlebovými krustičkami .
Hledat podobné recepty na internetu jako Guláš z brambor s opečenými chlebovými krustičkami

Kde najít informace



×