Grilované žampiony recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Grilované žampiony portobello jsou pochoutkou. Můžete k nim připravit jako přílohu třeba zelené saláty.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 10 žampionů portobello
  • 200 g zelených oliv
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • čerstvá bazalka
  • čerstvý koriandr
  • čerstvý kopr
  • mletý pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Nejdříve si připravíme marinádu. Olivy rozmixujeme s olivovým olejem, přidáme, balzamikový ocet, 2 lžíce nasekané bazalky, 2 lžíce nasekaného koriandru a snítku kopru. Vše dohladka rozmixujeme. Hotovou marinádu pak podle chuti opepříme a osolíme.

Odřízneme nožky žampionů, kloboučky oloupeme a svrchu je několikrát lehce nařízneme. Pak je obalíme ze všech stran v připravené marinádě.

Obalené houby položíme spodkem dolů na rozpálený gril a grilujeme 5 až 10 minut. Pak už jen s připravenou přílohou můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Grilované žampiony recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Grilované žampiony.
Nebo hledejte podobné podle části názvu grilované žampiony .
Hledat podobné recepty na internetu jako Grilované žampiony

Kde najít informace



×