Grilované žampiony recept
Grilované žampiony portobello jsou pochoutkou. Můžete k nim připravit jako přílohu třeba zelené saláty.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 10 žampionů portobello
- 200 g zelených oliv
- 100 ml olivového oleje
- 2 lžíce balzamikového octa
- čerstvá bazalka
- čerstvý koriandr
- čerstvý kopr
- mletý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Nejdříve si připravíme marinádu. Olivy rozmixujeme s olivovým olejem, přidáme, balzamikový ocet, 2 lžíce nasekané bazalky, 2 lžíce nasekaného koriandru a snítku kopru. Vše dohladka rozmixujeme. Hotovou marinádu pak podle chuti opepříme a osolíme.
Odřízneme nožky žampionů, kloboučky oloupeme a svrchu je několikrát lehce nařízneme. Pak je obalíme ze všech stran v připravené marinádě.
Obalené houby položíme spodkem dolů na rozpálený gril a grilujeme 5 až 10 minut. Pak už jen s připravenou přílohou můžeme podávat.