Grilovaná krkovička na český způsob recept

Redakce Jídlo.cz

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření270 minPočet porcí4 porce

Šťavnatá vepřová krkovice naložená ve voňavé marinádě, která se krásně propeče na grilu a získá zlatavou kůrčičku. Ideální volba pro letní večery s rodinou nebo přáteli.

Tip na podávání

Podávejte s čerstvým pečivem, grilovanou zeleninou, nakládanou cibulkou nebo lehkým bramborovým salátem. Výborně chutná i s hořčicí a domácím kečupem.

Ingredience receptu

  • 4 plátky vepřové krkovice (cca 1,5–2 cm silné)
  • 2 lžíce slunečnicového nebo olivového oleje
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 stroužky česneku (prolisované)
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička uzené papriky (volitelně)
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli - čerstvě mletý pepř podle chuti


Způsob přípravy

Ve větší misce smíchejte olej, hořčici, česnek, papriky, tymián, kmín, sůl a pepř. Vznikne voňavá pasta.

Plátky krkovice obalte v marinádě ze všech stran a vložte do uzavíratelné nádoby nebo sáčku. Nechte odležet v lednici minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.

Rozpalte gril na střední až vyšší teplotu. Pokud používáte gril na dřevěné uhlí, nechte žár ztlumit, aby maso nehořelo.

Maso položte na rošt a grilujte z každé strany 6–8 minut podle tloušťky masa. Pravidelně otáčejte, ale zbytečně do něj nepíchejte, aby nevytékala šťáva.

Hotovou krkovičku přesuňte na prkénko, přikryjte alobalem a nechte 5 minut odpočinout. Díky tomu zůstane maso šťavnaté.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Grilovaná krkovička na český způsob recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu grilovaná krkovička český způsob .
Hledat podobné recepty na internetu jako Grilovaná krkovička na český způsob


×