Grilovaný lilek s omáčkou Tahini recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Grilovaný lilek s omáčkou Tahini je recept na úpravu lilku na japonský způsob. Lilek, nebo také baklažán, může být alternativou masa pro vegetariány.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 lilky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • Tahini omáčka:
  • 0,5 lžičky cukru krupice
  • 1/4 hrnku sezamové pasty Tahini
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/4 hrnku vody
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžíce nakrájené zelené petrželky
  • 0,5 lžičky soli


Způsob přípravy

Grilovaný lilek s omáčkou Tahini je recept na úpravu lilku na japonský způsob. Lilek, nebo také baklažán, může být alternativou masa pro vegetariány. Jako příloha se ale také velmi dobře hodí ke grilovaným a pečeným masům. Lilky omyjeme, rozřízneme podélně na polovinu a v řezu je osolíme. Položíme je na podnos řezem dolů a necháme odležet asi půl hodiny, abychom z nich odstranili nadbytečnou vlhkost. Mezitím ušleháme ve šlehači dohladka všechny ingredience na omáčku Tahini.

Gril si předem rozpálíme na vysokou teplotu. Lilky nyní dobře osušíme papírovými utěrkami a v řezu je potřeme olivovým olejem. Položíme je jednotlivě na rošt do rozpáleného grilu řezem dolů a lehce je k roštu přitlačíme. Grilujeme asi 5 minut, pak je otočíme a grilujeme ještě asi 2 minuty. Měly by být dobře propečené. Hotové lilky na talíři ještě jednou potřeme olivovým olejem a podáváme s připravenou omáčkou Tahini.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Grilovaný lilek s omáčkou Tahini recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu grilovaný lilek omáčkou tahini .
Hledat podobné recepty na internetu jako Grilovaný lilek s omáčkou Tahini

Kde najít informace



×