Grilovaný lilek s omáčkou Tahini recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Grilovaný lilek s omáčkou Tahini je recept na úpravu lilku na japonský způsob. Lilek, nebo také baklažán, může být alternativou masa pro vegetariány.
(celý recept)

Grilovaný lilek s omáčkou Tahini je recept na úpravu lilku na japonský způsob. Lilek, nebo také baklažán, může být alternativou masa pro vegetariány. Jako příloha se ale také velmi dobře hodí ke grilo...

Ingredience receptu

  • 4 lilky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • Tahini omáčka:
  • 0,5 lžičky cukru krupice
  • 1/4 hrnku sezamové pasty Tahini
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/4 hrnku vody
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžíce nakrájené zelené petrželky
  • 0,5 lžičky soli


Způsob přípravy

Grilovaný lilek s omáčkou Tahini je recept na úpravu lilku na japonský způsob. Lilek, nebo také baklažán, může být alternativou masa pro vegetariány. Jako příloha se ale také velmi dobře hodí ke grilovaným a pečeným masům. Lilky omyjeme, rozřízneme podélně na polovinu a v řezu je osolíme. Položíme je na podnos řezem dolů a necháme odležet asi půl hodiny, abychom z nich odstranili nadbytečnou vlhkost. Mezitím ušleháme ve šlehači dohladka všechny ingredience na omáčku Tahini.

Gril si předem rozpálíme na vysokou teplotu. Lilky nyní dobře osušíme papírovými utěrkami a v řezu je potřeme olivovým olejem. Položíme je jednotlivě na rošt do rozpáleného grilu řezem dolů a lehce je k roštu přitlačíme. Grilujeme asi 5 minut, pak je otočíme a grilujeme ještě asi 2 minuty. Měly by být dobře propečené. Hotové lilky na talíři ještě jednou potřeme olivovým olejem a podáváme s připravenou omáčkou Tahini.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Grilovaný lilek s omáčkou Tahini recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu grilovaný lilek omáčkou tahini .
Hledat podobné recepty na internetu jako Grilovaný lilek s omáčkou Tahini


×