Grilované česnekové krevety recept
Grilované česnekové krevety můžeme servírovat jako jedinečný předkrm. A jako chuťovka k vínu, při posezení s přáteli, budou také jistě s chutí uvítány.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/4 lžičky soli
- 20 velkých oloupaných krevet
- 1 lžička nasekané zelené pažitky
- 3 utřené stroužky česneku
- olivový olej
- 3 lžíce másla
- sůl
- 20 špejlí
Způsob přípravy
Grilované česnekové krevety můžeme servírovat jako jedinečný předkrm. A jako chuťovka k vínu, při posezení s přáteli, budou také jistě s chutí uvítány. Špejle si namočíme předem na půl hodiny do vody a gril předehřejeme na vyšší teplotu. Jednotlivé krevety napíchneme po jedné či po dvou na připravené špejle. Potřeme je olivovým olejem a osolíme.
Máslo rozpustíme v misce a rozmícháme ho s utřeným česnekem. Špejle s krevetami položíme na rošt do grilu a grilujeme je asi tak 2 minuty z každé strany. Dbáme na to, aby na přímém žáru byl pouze ten konec špejle s krevetami. Ugrilované krevety naskládáme na servírovací talíř, polijeme je česnekovým máslem a posypeme sekanou pažitkou.