Grilovaná kukuřice s bazalkovým máslem recept
Grilovaná kukuřice s bazalkovým máslem je lahodná pochoutka pro každého, kdo se obejde bez masa. Když si připravíme bazalkové máslo předem, je jídlo hotové během několika minut.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 8 klasů kukuřice
- několik snítek zelené bazalky
- sůl dle potřeby
- olivový olej
- 50 g nesoleného másla
- 1 lžíce mořské soli
Způsob přípravy
Grilovaná kukuřice s bazalkovým máslem je lahodná pochoutka pro každého, kdo se obejde bez masa. Když si připravíme bazalkové máslo předem, je jídlo hotové během několika minut. Nejprve si připravíme bazalkové máslo tak, že v mixéru umixujeme natrhané čerstvé bazalkové lístky s máslem a mořskou solí. Jednotlivé kukuřičné klasy potřeme olivovým olejem a zlehka osolíme.
V zavřeném grilu zahřátém na střední teplotu pak kukuřici grilujeme přibližně 8 minut. Během této doby klasy několikrát obrátíme. Hotová jádra by měla být měkká a světle žlutá. Pozor abychom kukuřici příliš nevysušili. Hotové klasy pak potřeme bazalkovým máslem a můžeme podávat.