Grilovaná hovězí pečínka recept
Grilovaná hovězí pečínka s červenou paprikou a cibulí je nejlepší třeba s brambory opečenými v troubě nebo s bramborovou kaší. Volba přílohy už je na vás.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg hovězí pečeně
- 1 stroužek česneku
- 12 zelených cibulek
- 1 červená paprika
- 3 lžičky mletého koriandru
- 2 červené cibule
- 1 hrnek olivového oleje
- 1 lžička soli
- 3 lžičky mletého černého pepře
- 3 lžičky plnotučné hořčice
- 2 lžíce sušené šalvěje
- 1/2 hrnku červeného vinného octa
- 1/2 hrnku jablečného džusu
- 1/4 hrnku jemně nakrájené cibule
Způsob přípravy
Grilovaná hovězí pečínka s červenou paprikou a cibulí je nejlepší třeba s brambory opečenými v troubě nebo s bramborovou kaší. Volba přílohy už je na vás. Zelenou cibulku, sůl, pepř, hořčici, koriandr, šalvěj, jemně nakrájenou cibuli, vinný ocet a jablečný džus rozmixujeme v mixéru na hrubší směs. Postupně k ní přidáme i olej. 1 1/2 hrnku této marinády nalijeme do velkého uzavíratelného plastového sáčku, přidáme hovězí maso, sáček uzavřeme a maso v marinádě důkladně obalíme.Sáček s masem a také zbylou marinádu v misce necháme přes noc v ledničce.
Papriku rozkrojenou na polovinu a zbavenou semen a červenou cibuli nakrájenou na plátky grilujeme 4 až 6 minut po každé straně v grilu předehřátém na střední teplotu. Marinované hovězí maso položíme na grilovací rošt, odstraníme přebytečnou marinádu a grilujeme ho také 4 až 6 minut po každé straně při střední teplotě. Během posledních minut maso znovu potřeme zbývající marinádou. Hotové maso nakrájíme přes vlákno na tenčí plátky a podáváme s grilovanou zeleninou.