Fiskesuppe - krémová rybí polévka recept
Fiskesuppe je výtečná rybí polévka, která vás příjemně zahřeje v sychravém počasí. Tradiční severské jídlo pocházející z Norska.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g filetu z lososa
- 200 g filetu z tresky
- půlka pórku
- 2 mrkve
- 100 g celer
- 100 g tuřínu
- půlka fenyklu
- 200 ml sladké smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- mletý pepř
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 150 ml bílého vína
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce tomatového (červeného) pesta
- 650 ml rybího vývaru
Způsob přípravy
Nakrájejte si zeleninu na tenké nudličky. Ryby zbavte kůže a nakrájejte na kostičky veliké shruba 2x2 cm.
Zeleninu orestujte na másle a přidejte mouku. Celou směs zapražte do lehkého zrůžovění, vsypte pesto a zalijte všemi tekutými složkami.
Polévku vařte zhruba 15 minut a poté vložte ryby, petržel a pomalu vařte dalších 10 minut. Před podáváním polévku dochuťte pepřem a solí.