Fiskesuppe - krémová rybí polévka recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Fiskesuppe je výtečná rybí polévka, která vás příjemně zahřeje v sychravém počasí. Tradiční severské jídlo pocházející z Norska.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g filetu z lososa
  • 200 g filetu z tresky
  • půlka pórku
  • 2 mrkve
  • 100 g celer
  • 100 g tuřínu
  • půlka fenyklu
  • 200 ml sladké smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 150 ml bílého vína
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce tomatového (červeného) pesta
  • 650 ml rybího vývaru


Způsob přípravy

Nakrájejte si zeleninu na tenké nudličky. Ryby zbavte kůže a nakrájejte na kostičky veliké shruba 2x2 cm.

Zeleninu orestujte na másle a přidejte mouku. Celou směs zapražte do lehkého zrůžovění, vsypte pesto a zalijte všemi tekutými složkami.

Polévku vařte zhruba 15 minut a poté vložte ryby, petržel a pomalu vařte dalších 10 minut. Před podáváním polévku dochuťte pepřem a solí.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Fiskesuppe - krémová rybí polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu fiskesuppe krémová rybí polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Fiskesuppe - krémová rybí polévka

Kde najít informace



×