Fenykl zapečený s brambory recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Fenykl se po staletí používá nejen jako kořenná zelenina, ale také jako léčivka. Z jeho semen se připravují odvary, které ulevují od zažívacích obtíží a nadýmání. Dužnaté řapíky fenyklu mají uplatnění v kuchyni. Dají se zapékat, použít do salátů i polévek. Fenykl obsahuje flavonoidy, vitamíny, organické kyseliny a jeho chuť je lehce nasládlá, připomínající lékořici. Fenykl výtečně chutná zapečený s brambory a různými druhy sýra.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g fenyklu
  • 4 brambory
  • 50 g ovčího sýra
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce smetany ke šlehání
  • špetka glutasolu
  • muškátový oříšek
  • sůl


Způsob přípravy

Z omytých fenyklů odstraníme vnější tužší slupky a každý rozkrájíme na čtvrtiny.

Zeleninu dáme vařit do osolené vody. Po čtvrt hodině ji vyjmeme a dáme okapat.

Brambory uvaříme ve slupce, pak oloupeme a nakrájíme na plátky.

Z vody, v níž se vařil fenykl odebereme 150 ml a v nich rozšleháme žloutek, přimícháme smetanu, trochu stouhaného muškátového oříšku, přidáme sůl a glutasol.

Do zapékací misky klademe uvařený fenykl nakrájený na kousky a na něj pokládáme brambory. Zeleninu zalijeme směsí se smetanou, zasypeme strouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Fenykl zapečený s brambory recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Fenykl zapečený s brambory.
Nebo hledejte podobné podle části názvu fenykl zapečený brambory .
Hledat podobné recepty na internetu jako Fenykl zapečený s brambory

Kde najít informace



×