Fazolová polévka s těstovinou recept
Tato fazolová polévka s těstovinou se trochu podobá slavné italské sestřičce polévce minestrone. Tento recept je však o dost jednodušší a navíc jsou v něm použité suroviny, které jsou dostupné v našich krajích. Zkuste fazolovou polévku s těstovinou právě podle tohoto receptu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 20 dkg suchých fazolí
- 1 1/2 litru vody
- 8 dkg různé kořenové zeleniny
- 3 dkg tuku
- 3 dkg hladké mouky
- 4 dkg cibule
- lžička červené papriky
- pepř
- sůl
- libovolná těstovina
Způsob přípravy
Suché fazole opereme a na noc namočíme do studené vody. Vaříme je ve vodě, v níž byly namočeny.
K poloměkkým fazolím přidáme očištěnou a na kostky nakrájenou zeleninu. Z tuku a mouky upražíme růžovou jíšku, přidáme nastrouhanou cibuli, mletý pepř, červenou papriku, zamícháme a přidáme do polévky.
Osolíme a vaříme, až fazole změknou. Do hotové polévky zavaříme těstovinu.