Fazole po mexicku recept
Fazole po mexicku jsou pikantní a pálivé právě tolik, kolik pálivého koření do nich přidáme. Takže záleží jen na nás, jak ostrá jídla máme rádi.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 350 g sterilovaných bílých fazolí
- 350 g sterilovaných červených fazolí
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 50 g rajčatového protlaku
- 1 vepřová klobása
- sůl
- chilli koření
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Fazole po mexicku jsou pikantní a pálivé právě tolik, kolik pálivého koření do nich přidáme. Takže záleží jen na nás, jak ostrá jídla máme rádi. V kastrole na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Pak k ní přidáme klobásu nakrájenou na kolečka a krátce ji osmahneme.
Nakonec do hrnce přidáme oba druhy fazolí, rajčatový protlak a utřený česnek. Za stálého míchání při nízké teplotě jídlo prohřejeme a současně dochutíme pepřem, solí a chilli kořením. Hotové jídlo podáváme teplé a můžeme ho doplnit čerstvým pečivem.