Sdílet:

Dýňový džem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí10 porcí

Dýňový džem vám vydrží ve spíži klidně celý rok. A použití se pro něj opravdu najde.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1dýně Hokkaido
  • 450 g cukru krupice
  • 2 lžíce kyseliny citronové


Způsob přípravy

Očištěnou dýni nakrájíme na menší kusy a ve vodě ji povaříme 20 až 30 minut do měkka. Pak vodu slijeme a dýni rozmixujeme na kaši.

Přidáme cukr, kyselinu citronovou, promícháme a ještě krátce dusíme až se všechen cukr rozpustí. Hotovou směsí naplníme sterilizované sklenice asi 2 cm pod okraj a zavíčkujeme je.

V zavařovacím hrnci zahříváme sklenice s džemem 30 minut, pak je vyndáme a necháme vychladnout dnem vzhůru.

Hotový džem uložíme do chladna.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dýňový džem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dýňový džem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dýňový džem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dýňový džem

Kde najít informace



×