Dýňový džem recept
Dýňový džem vám vydrží ve spíži klidně celý rok. A použití se pro něj opravdu najde.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1dýně Hokkaido
- 450 g cukru krupice
- 2 lžíce kyseliny citronové
Způsob přípravy
Očištěnou dýni nakrájíme na menší kusy a ve vodě ji povaříme 20 až 30 minut do měkka. Pak vodu slijeme a dýni rozmixujeme na kaši.
Přidáme cukr, kyselinu citronovou, promícháme a ještě krátce dusíme až se všechen cukr rozpustí. Hotovou směsí naplníme sterilizované sklenice asi 2 cm pod okraj a zavíčkujeme je.
V zavařovacím hrnci zahříváme sklenice s džemem 30 minut, pak je vyndáme a necháme vychladnout dnem vzhůru.
Hotový džem uložíme do chladna.