Dýňové rizoto s parmezánem recept
Dýňové rizoto s parmezánem je lahůdka na které si pochutnají nejen vegetariáni. Také při bezlepkové dietě s ním budete mít úspěch.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 dýně Hokkaido
- 200 g anglické slaniny
- 2 jarní cibulky
- 2 lžíce olivového oleje
- 150 g parmezánu
- 400 až 500 g rýže arborio
- sůl
- mletý černý pepř
- zeleninový vývar
Způsob přípravy
Dýni oloupeme, odstraníme semena a nakrájíme ji na malé kostičky. V hrnci zahřejeme olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou slaninu a nakrájenou jarní cibulku.
Přidáme rýži a za stálého míchání ji krátce restujeme se slaninou a s cibulí. Přisypeme na kostičky nakrájenou dýni, promícháme a lehce podlijeme vše vývarem.
Pod pokličkou pak všechno dusíme, občas trochu podlijeme, a to tak dlouho, dokud není rýže měkká. Během vaření přidáme podle potřeby sůl a pepř a nakonec necháme tekutinu vydusit.
Při podávání hustě posypeme parmezánem.