Dýňové rizoto recept
Dýňové rizoto krůtím masem a ricottou si určitě zamilujete.
Ingredience receptu
- 1/2 máslové dýně
- 1 hrnek rýže
- 180 g krůtích prsou
- 1 malá cibile
- 100 g ricotty
- olivový olej
- sůl
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Rýži uvaříme doměkka ve slané vodě. Krůtí prsa nakrájíme na malé kousky a společně s nadrobno nakrájenou cibulkou je na oleji zprudka opečeme ze všech stran.
Nyní přidáme k masu trochu vody a zvolna ho dusíme doměkka. Na kostičky nakrájenou dýni mezitím uvaříme. Vodu slijeme a dáme ji stranou. Měkkou dýni rozmixujeme s ricottou a špetkou soli jen tak, aby v ní zůstaly drobné kousky. Je-li omáčka příliš hustá, můžeme ji zředit dýňovým vývarem.
Nakonec maso, rýži a omáčku smícháme, ozdobíme nasekanou petrželkou a hned podáváme.