Dýňové cupcakes recept
Pokud vám už dýně “leze ušima”, vyzkoušejte tento populární sladký dezert. Cupcakes jsou skvělým doplňkem rodinných oslav a večírků. Uvidíte, že si je zamilujete.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 175 ml slunečnicového oleje
- 175 g třtinového cukru
- 3 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 200 g oloupané a nahrubo nastrouhané dýně (hokkaido nebo máslové)
- 100 g rozinek sultánek, propláchnutých
- nastrouhaná kůra z 1 biopomeranče
- 2 lžičky mleté skořice
- 200 g hladké mouky
- 1,5 lžičky kypřicího prášku
- 1 lžička jedlé sody
- Na servírování:
- 200 g čerstvého smetanového sýra (Lučina, Buko nebo Philadelphia)
- 85g moučkového cukru
Způsob přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C a vyložte papírovými košíčky 12 formiček na muffiny. Olej vlijte do mísy, přidejte cukr, vejce a vanilku a vše prošlehejte. Vmíchejte nastrouhanou dýni, sultánky a pomerančovou kůru. Přisypte skořici, mouku prosátou s kypřicím práškem a sodou a vše zlehka promíchejte. Těsto rozdělte lžící do 3/4 výšky formiček a pečte zhruba 25 minut, až na zapíchnuté špejli ulpí maximálně jeden dva vlhké drobečky. Nechte vychladnout na mřížce.
Nejlépe elektrickým šlehačem prošlehejte sýr a cukr. Hotovým krémem ozdobte cupcaky.
Vyzkoušejte tento skvělý tip. Na krému se budou hezky vyjímat i nasucho opražené a nahrubo nasekané pekanové nebo vlašské ořechů