Dýně máslová recept
Dýně máslová má lehce oříškovou chuť a a po upečení svou vůní a chutí opravdu trochu připomíná máslo. Tento recept s kuřecími játry je velmi jednoduchý, vyzkoušejte ho.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 máslové dýně
- 300 g kuřecích jater
- 60 ml sladké smetany
- 1 rajče
- mletá sladká paprika
- mletý černý pepř
- olivový olej
- čerstvá petrželka
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Dýně omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Odstraníme z nich semena a lehce je vydlabeme do tvaru loďky. V předehřáté troubě na plechu vyloženém pečícím papírem je pečeme asi 10 minut.
Mezitím kuřecí játra pokrájíme a osmahneme je na olivovém oleji. Přidáme pokrájená rajčata a podusíme společně s játry. Přisypeme špetku mleté papriky a pepře, zalijeme smetanou, promícháme a dusíme do zhoustnutí.
Do předpečených lodiček z dýně navrstvíme játrovou směs a znovu je v předehřáté troubě pečeme asi 15 minut. Hotové plněné dýně posypeme nadrobno nakrájenou zelenou petrželkou.