Dušený králík ve smetanové omáčce recept
Dušeného králíka ve smetanové omáčce můžete podávat s knedlíkem nebo s vařenými bramborami.
Ingredience receptu
- 4 králičí stehna
- 100 g anglické slaniny
- 200 ml sladké smetany
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/8 celeru
- 1/2 bílé cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- olivový olej
- zeleninový vývar
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje až zesklovatí. Pak přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Vše chvíli restujeme a nakonec přidáme králičí stehna. Promícháme, přidáme špetku soli, pepře a papriky, a pod pokličkou maso dusíme asi 45 minut do měkka.
Do téměř hotového jídla vlijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky, omáčku promícháme, případně zředíme vývarem a povaříme ještě 6 minut. Nakonec dochutíme solí nebo kořením, je-li třeba. Do hotového jídla přidáme nasekanou čerstvou petrželku.