Dušený králík ve smetanové omáčce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Dušeného králíka ve smetanové omáčce můžete podávat s knedlíkem nebo s vařenými bramborami.

Ingredience receptu

  • 4 králičí stehna
  • 100 g anglické slaniny
  • 200 ml sladké smetany
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/8 celeru
  • 1/2 bílé cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mletá sladká paprika
  • olivový olej
  • zeleninový vývar
  • zelená petrželka


Způsob přípravy

Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje až zesklovatí. Pak přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Vše chvíli restujeme a nakonec přidáme králičí stehna. Promícháme, přidáme špetku soli, pepře a papriky, a pod pokličkou maso dusíme asi 45 minut do měkka.

Do téměř hotového jídla vlijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky, omáčku promícháme, případně zředíme vývarem a povaříme ještě 6 minut. Nakonec dochutíme solí nebo kořením, je-li třeba. Do hotového jídla přidáme nasekanou čerstvou petrželku.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušený králík ve smetanové omáčce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu dušený králík smetanové omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušený králík ve smetanové omáčce


×