Dušené žampiony recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Dušené žampiony voní česnekem a bylinkami. S čerstvým pečivem, s vařenými bramborami nebo jako příloha k masu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g žampionů
  • 2 jarní cibulky
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce nasekané zelené petržele
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • kari koření
  • vývar nebo voda
  • hladká mouka - volitelné


Způsob přípravy

Žampiony očistíme a překrojíme i s nožičkou na polovinu. V kastrole rozpustíme máslo v olivovém oleji, přidáme na kroužky nakrájenou jarní cibulku a utřený česnek a restujeme vše dozlatova.

Nyní přidáme nakrájené žampiony, špetku soli, kari a pepře, chvíli krátce restujeme, pak podlijeme vývarem nebo vodou a zvolna houby dusíme doměkka. Podle potřeby občas podléváme.

Ke konci vaření necháme tekutinu téměř vydusit, nebo chceme-li omáčku, přidáme lžíci hladké mouky rozmíchané ve vodě a povaříme do zhoustnutí. Každou porci posypeme zelenou petrželkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušené žampiony recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dušené žampiony.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené žampiony .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené žampiony

Kde najít informace



×