Dušené vepřové závitky recept
Dušené vepřové závitky můžeme podávat třeba s bramborami a zeleninou. Ale ani dušená rýže není špatná volba.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 plátky vepřové kýty
- 150 ml vývaru
- 4 plátky anglické slaniny
- 4 plátky tvrdého sýra
- olivový olej
- hladká mouka
- sojová omáčka
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Plátky masa naklepe, z obou stran osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek šunky a sýra, svineme je do závitku a ten upevníme párátkem.
Každý závitek obalíme v hladké mouce a na oleji zprudka opečeme ze všech stran. Pak závitky podlijeme vývarem a zvolna dusíme přikryté pokličkou dokud maso nezměkne.
Hotové závitky odložíme na talíř, do omáčky přidáme trochu hladké mouky rozmíchané ve vývaru, ochutíme sojovou omáčkou podle chuti a krátce povaříme do zhoustnutí.
Závitky vrátíme do hotové omáčky a můžeme podávat.