Dušené telecí s rajčaty recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Dušené telecí s rajčaty podávejte s těstovinami nebo s rýží. A bude výborné i s vařenými bramborami nebo s bramborovými noky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g telecí kýty
  • 100 ml červeného vína
  • 1 bobkový list
  • 3 stroužky českého česneku
  • 40 ml olivového oleje
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • čerstvá zelená petržel


Způsob přípravy

Telecí maso nakrájíme na kostky a opečeme ho na oleji. Přidáme utřený česnek, špetku soli a pepře a podlijeme vínem. Dusíme dokud se tekutina téměř nevyvaří.

Nyní přidáme rajčata i s nálevem a bobkový list, a znovu zvolna dusíme, dokud maso nezměkne. Odstraníme bobkový list, podle potřeby okořeníme pepřem a solí, posypeme nasekanou petrželkou a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušené telecí s rajčaty recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dušené telecí s rajčaty.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené telecí rajčaty .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené telecí s rajčaty

Kde najít informace



×