Dušené telecí s rajčaty recept
Dušené telecí s rajčaty podávejte s těstovinami nebo s rýží. A bude výborné i s vařenými bramborami nebo s bramborovými noky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g telecí kýty
- 100 ml červeného vína
- 1 bobkový list
- 3 stroužky českého česneku
- 40 ml olivového oleje
- 1 konzerva loupaných rajčat
- sůl
- mletý černý pepř
- čerstvá zelená petržel
Způsob přípravy
Telecí maso nakrájíme na kostky a opečeme ho na oleji. Přidáme utřený česnek, špetku soli a pepře a podlijeme vínem. Dusíme dokud se tekutina téměř nevyvaří.
Nyní přidáme rajčata i s nálevem a bobkový list, a znovu zvolna dusíme, dokud maso nezměkne. Odstraníme bobkový list, podle potřeby okořeníme pepřem a solí, posypeme nasekanou petrželkou a můžeme podávat.