Dušené kedlubny s uzeným masem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Dušené kedlubny s uzeným masem, k nim vařené brambory, to je pochoutka. Jednoduchý recept na zeleninové jídlo, kde ale nechybí ani šťavnaté maso.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g uzeného masa
  • 3 kedlubny
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • vývar z masa
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • muškátový oříšek
  • zelená petrželka


Způsob přípravy

Uzené maso uvaříme do měkka. V kastrole rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji trochou vývaru a a promícháme. Omáčku pak přivedeme k varu.

Mezitím oloupané kedlubny nakrájíme na plátky, přidáme je do omáčky společně se špetkou soli, pepře a muškátového oříšku. Vše zvolna dusíme, podle potřeby podléváme vývarem.

Když je kedlubna měkká, přidáme na kostky nakrájené uvařené uzené maso a nadrobno nasekanou petržel. Už jen podle potřeby okořeníme a prohřejeme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušené kedlubny s uzeným masem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené kedlubny uzeným masem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené kedlubny s uzeným masem

Kde najít informace



×