Dušené kedlubny s uzeným masem recept
Dušené kedlubny s uzeným masem, k nim vařené brambory, to je pochoutka. Jednoduchý recept na zeleninové jídlo, kde ale nechybí ani šťavnaté maso.
Ingredience receptu
- 300 g uzeného masa
- 3 kedlubny
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
- vývar z masa
- sůl
- mletý černý pepř
- muškátový oříšek
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Uzené maso uvaříme do měkka. V kastrole rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji trochou vývaru a a promícháme. Omáčku pak přivedeme k varu.
Mezitím oloupané kedlubny nakrájíme na plátky, přidáme je do omáčky společně se špetkou soli, pepře a muškátového oříšku. Vše zvolna dusíme, podle potřeby podléváme vývarem.
Když je kedlubna měkká, přidáme na kostky nakrájené uvařené uzené maso a nadrobno nasekanou petržel. Už jen podle potřeby okořeníme a prohřejeme.