Dušené jehněčí recept
Dušené jehněčí podáváme s rýží nebo s bramborovými noky. Ale záleží na vaší chuti, jakou přílohu si sami zvolíte.
Ingredience receptu
- 700 g jehněčího masa
- 1/2 celeru
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 100 ml rajčatového protlaku
- masový vývar
- sůl
- sušená majoránka
- olivový olej
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Jehněčí maso nakrájíme na kostky a na oleji je opečeme ze všech stran. Pak maso odložíme do mísy, do výpeku nasypeme nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Za stálého míchání zeleninu orestujeme dozlatova.
K zelenině přidáme zpátky maso, rajčatový protlak, lžičku majoránky a špetku soli. Vše promícháme, podlijeme vývarem a pod pokličkou maso zvolna dusíme do měkka. Podle potřeby doléváme vývar a mícháme.
Do hotového jídla nasypeme nadrobno nasekanou zelenou petržel .