Dušené jehněčí recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Dušené jehněčí podáváme s rýží nebo s bramborovými noky. Ale záleží na vaší chuti, jakou přílohu si sami zvolíte.

Ingredience receptu

  • 700 g jehněčího masa
  • 1/2 celeru
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 100 ml rajčatového protlaku
  • masový vývar
  • sůl
  • sušená majoránka
  • olivový olej
  • zelená petrželka


Způsob přípravy

Jehněčí maso nakrájíme na kostky a na oleji je opečeme ze všech stran. Pak maso odložíme do mísy, do výpeku nasypeme nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Za stálého míchání zeleninu orestujeme dozlatova.

K zelenině přidáme zpátky maso, rajčatový protlak, lžičku majoránky a špetku soli. Vše promícháme, podlijeme vývarem a pod pokličkou maso zvolna dusíme do měkka. Podle potřeby doléváme vývar a mícháme.

Do hotového jídla nasypeme nadrobno nasekanou zelenou petržel .


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušené jehněčí recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dušené jehněčí.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené jehněčí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené jehněčí


×