Dušené hovězí maso recept
Dušené hovězí maso podávejte s vařenými bramborami, nebo s čerstvým pečivem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g hovězího masa
- 1 malý pórek
- 1 stroužek česneku
- 2 mrkve
- 1 cm plátek celeru
- 1 lžička uzené papriky
- 150 ml červeného vína
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce zakysané smetany
- 300 ml hovězího vývaru
- 1 lžička kmínu
- 1 bobkový list mletý černý pepř
- sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Maso nakrájíme na kostky asi 2,5 x 2,5 cm. Ve vysoké pánvi na olivovém oleji kousky masa zprudka opečeme ze všech stran dohněda. Pak maso nasypeme do vysokého pekáče.
V pánvi teď na oleji krátce dozlatova osmahneme na kolečka nakrájenou mrkev, na kousky nakrájený celer, na kolečka nakrájený pórek a prolisovaný česnek. Přidáme uzenou papriku, protlak a vše zalijeme červeným vínem. Krátce povaříme a potom přelijeme do pekáče s masem.
Do pekáče přidáme vývar, bobkový list a kmín, osolíme a přiklopené víkem necháme v troubě dusit asi 45 minut. Několikrát obsah pekáče promícháme. Když je maso měkké, odstraníme bobkový list, přidáme lžíci zakysané smetany a už jen promícháme.