Dušené hovězí maso recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Dušené hovězí maso podávejte s vařenými bramborami, nebo s čerstvým pečivem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 700 g hovězího masa
  • 1 malý pórek
  • 1 stroužek česneku
  • 2 mrkve
  • 1 cm plátek celeru
  • 1 lžička uzené papriky
  • 150 ml červeného vína
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 bobkový list mletý černý pepř
  • sůl
  • olivový olej


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Maso nakrájíme na kostky asi 2,5 x 2,5 cm. Ve vysoké pánvi na olivovém oleji kousky masa zprudka opečeme ze všech stran dohněda. Pak maso nasypeme do vysokého pekáče.

V pánvi teď na oleji krátce dozlatova osmahneme na kolečka nakrájenou mrkev, na kousky nakrájený celer, na kolečka nakrájený pórek a prolisovaný česnek. Přidáme uzenou papriku, protlak a vše zalijeme červeným vínem. Krátce povaříme a potom přelijeme do pekáče s masem.

Do pekáče přidáme vývar, bobkový list a kmín, osolíme a přiklopené víkem necháme v troubě dusit asi 45 minut. Několikrát obsah pekáče promícháme. Když je maso měkké, odstraníme bobkový list, přidáme lžíci zakysané smetany a už jen promícháme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušené hovězí maso recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dušené hovězí maso.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené hovězí maso .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené hovězí maso


×