Dušená mrkev se slaninou a šunkou recept
Dušená mrkev se slaninou a šunkou je hotové celé jídlo, ale i skvělá příloha k masu. Jednoduché a rychlé.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 středních mrkví
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce másla
- 50 g anglické slaniny
- 50 g šunky
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a chvilku za stálého míchání smažíme. Když cibulka zesklovatí, přidáme k ní na kolečka nakrájenou mrkev, špetku, soli a pepře a dusíme, až mrkev změkne. Je-li potřeba, malinko podlijeme vodou.
Mezitím na jiné pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme nakrájenou šunku a dohromady krátce prohřejeme.
Necháme vydusit tekutinu z mrkve, přidáme slaninu se šunkou, promícháme a podle potřeby ještě okořeníme.