Dušená mrkev recept
Dušená mrkev s bramborem a plátkem vařeného hovězího masa je báječná pochoutka. A také zdravá a málo kalorická.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g mrkve
- 1 jarní cibulka
- 2 lžíce másla
- 500 ml vývaru
- hladká mouka
- sůl
- muškátový květ
Způsob přípravy
Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky nebo na kostičky. Ve vysoké pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku, až zesklovatí. Pak přidáme mrkev a restujeme asi 2 minuty společně s cibulkou.
Po této době vše zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vývarem a dusíme asi 15 až 20 minut do měkka. Nakonec dušenou mrkev okořeníme muškátovým květem a podle chuti přisolíme.